top of page

Mentor's Pages

"Трябва да Обичаш живота, който Имаш,

за да Имаш живота, който Искаш!"

    И това е истина. Повечето от студентите и колеги, с които работя, се оплакват от ежедневните им обстоятелства и ситуации. Невъзможността да се справят с проблеми. Мисълта за невъзможност всъщност, създава повече невъзможности – заклеймява ги. Но ако за момент „прогледнеш“ и се огледаш, ще откриеш изобилието – реално изобилие от възможности навсякъде около теб.

    Тогава, внеси своята любов и разбиране в проблема ти, ситуацията, партньорската или интимна връзка. И ще усетиш, че всичките тези неща, които ти се случват, са всъщност част от урока по израстване. Твоето персонално и професионално развитие.

    Често срещаното погрешно схващане е: „Ако имах друг живот, всичко щеше да е друго.“ Разбира се – това не е вярно. Какъвто и да е „друг“ живот, той също ще си дойде със своите проблеми и трудности. Да, по-различни, но не и по-лесни и преудолими. Проблемите са неразделна, нужна част от живеенето – никога не можеш ги избегна. Какъв е смисълът тогава от живеене?

  Ако например, искаш да свалиш килограми и трансформираш тялото си, първо оцени и бъди благодарен на тялото, което вече имаш – обикни го. И едва тогава, ще можеш да го трансформираш в такова, което още повече ще обичаш. Но подхранвайки комплексиращ неприязън, със злоба и ненавист към себе си, като какъвто си, няма никога да трансформираш нищо в себе си. Напротив, ще продължаваш да се мразиш, заедно с всичкото около теб.

    Никога не обезценявай силата на Обичта! Може би ти звучи като заглавие на песен, но е реалност – истина е! Веднъж научил се да се обичаш, ще станеш свидетел на чудеса в живота ти – истина е! Работата, за която си мечтал, я получаваш. Интимната ти връзка, която куца, се преоткрива и полита. Мечтаната среща, се осъществява като от никъде. Тогава, ти започваш да усещаш че привличаш позитивни хора и верните, нужните за теб такива. Ни най-малко е егоистично да обичаш себе си, напротив! Тогава се вдъхновяваш и окуражаваш, да се грижиш не само за себе си, но и за тези около теб все повече, и по-полезно. Веднъж успял да се обикнеш, ще забележиш как всичкото негативно и назадничево около теб, необяснимо ще започне да се изтича в уличните канали, като ручей от стопен пролетен сняг.

   След вече години, преподавайки на студенти и колеги, аз открих: всички тези, които идваха и идват при мен, обикват таланта и потенциала който имат - и себе си. И в последствие преоткриват много повече от него и успешно го пласират в бъдещето си като мечтана реализация с признанието на другите, защото са се обикнали - преоткрили себе си.

    Обичай всичко, което необичаш в себе си и за себе си. Опитай! Има магия в това – истина е! Не позволявай на никой да ограничи или подложи на съмнение всичкото, което имаш, но най-вече, което ти предстои и мечтаеш да постигнеш. Светът е пълен с хора, които са подценени и неоправдани – аз бях един от тях – истина е!

     Единственно когато обикнеш себе си и натренираш борбеността си да покоряваш и владееш трудностите, ограниченията, а и самия себе си, ще станеш човекът и преуспееш като личността и професионалиста, който си определен да бъдеш – по даденост!

    Помни: Бъди признателен на живота, който ИМАШ и благодарен за проблемите, които НЯМАШ!

Премахни Драмата от живота си,
за да успееш!

    Има хора на този свят, за които смисълът на живота е да създават "драма". "Те" мамейки, придърпват други в хаоса си с удоволетворението да контролират. А защо "драмата" е лоша? Защото ще те остави емоционално и психически омалял и сконфузен. "Драмата" ще съботира мечтите ти, защото няма да имаш енергия да правиш каквото и да било друго, докато си потопен в нея. Най-бързият начин да загубиш фокус е, да си губиш времето с хора, които не заслужават вниманието ти.
    Как да разпознаеш "The Drama Queen or King"?
1. "Те" прекарват времето си в оплаквания и в обвинения на други. Когато се оплакваш, ти губиш силата си. А бидейки слаб, ти не можеш да правиш каквото и да било, защото вече си жертва на невежество и пошла суета.
2. "Те" се представят винаги за потърпевши. Потърпевшите никога не спират да мислят за миналото си и така, "те" нямат бъдеще, а и ти с тях.
3. "Те" живеят в постоянна негативност. А когато си негативен, ти отблъскваш успеха и истинските удоволствия на живота.
4. "Те" живеят, заплетени в собствените си мисли. Мисли, фокусирани само към това, което е грешно в живота или не става. Ако си с тях, ти никога няма да съумееш да видиш и осъзнаеш нужните възможности и реалния си потенциал.
5. "Те" са позьори и подражатели. Въвличайки те в техния свят, "те" отнемат енергията ти, губят времето ти и накрая, погубват мечтите ти. Ние всички имаме определен запас от енергия във всеки наш ден. И щом тази енергия е разпиляна, то си разпилян и ти с нея.
6. "Те" са отдадени на токсични навици и такива "приятелски" връзки. И ти като част от такава връзка, придобиваш тези навици и почваш да се давиш в тях. Ще потъваш без да можеш да изплуваш.
7. "Те" са жертви на медиите представяйки се за "hip" and "cool", за да привличат внимание. Порицавайки и критикувайки околните със скрупули, "те" лекуват собствените си комплекси и ограничения.
8. "Te" се обграждат и прекарват времето си с хора, които правят много по-малко от тях самите. И бидейки в такава "група", ти никога няма да ги надминеш или направиш повече от това, което "те" са - няма да ти позволят. "Покажи ми своите приятели и аз ще ти покажа твоята съдба!"
9. "Те" обожават клюки и само коментират какво другите правят, какво говорят и мислят. Ако ти си толкоз концентриран в другите, ти никога няма да тласнеш своя живот в мечтаното бъдеще и няма да успееш в него.

  В кратце: Животът винаги предлага моменти с доза драма, но с постоянна житейска драма се лишаваш от възможния продуктивен и тъй желан, успешен живот, който ти би имал!

   Нека Драмата живее само там, където й е мястото - на Сцената!

Nеw Course
Schedule
Announced 

Очаквайте скоро информация за предстоящите присъствени курсове на Screen Acting Academy за 2022 и имената на гост-лекторите, които ще работят с второ и трето ниво.

bottom of page