top of page
Credit Dilyana Florentin.jpg

Проект Crossroads

с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура"

Dimiter Background.jpg

SCREEN ACTING ACADEMY SOFIA 2022
ДИМИТЪР МАРИНОВ - МЕНТОР
гост  - лектори:
доц. д-р Енчо Найденов /Нов български университет/ - рекламна фотография, видео
Гергана Кадиева - кастинг директор

***

със съдействието на студенти-стажанти от специалност "Музикален мениджмънт, НБУ

мениджър - Павлина Величкова, Нов български университет

Screenactingacademy_2022.jpg
Клиники Енчо Найденов
Клиники Енчо Найденов
Клиники Енчо Найденов
Клиники Енчо Найденов
Клиники Енчо Найденов
Клиники Енчо Найденов
Клиники Енчо Найденов

По случай Националния празник  6 септември 2022 Генералното консулство на Република България в Милано организира честване, съвместно с Държавния културен институт,  с културен център Qui Bulgaria и с Феникс Арт Нетуърк за дипломати, представители на държавни, регионални и общински институции, културни дейци от България и Италия,  с фокус  културният обмен България - Италия, преплитане на връзки от традицията и съвременността.

Бяха открити две изложби - "България от високо" на Александър Иванов, организирана от Државния културен институт към Министерство на външните работи и "Цветя от България" на Георги Стойков - със съдействието на Феникс Арт Нетуърк и с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура"

https://www.mfa.bg/embassies/italy2/news/34961#group=nogroup&photo=1

PosterMilan.jpg
IMG_20230227_000202_865
Gallery Dazi Milano
20220906_191939
Dazi1
20220906_192104
Dazi3
20220906_192038
20220906_194759
20220906_191759
WhatsApp Image 2022-09-15 at 13.26.39 (4)
IMG_20230226_235857_151
20220906_191908
20220906_210648
20220906_210117
IMG_20220908_222927_727
20220906_192119

Ден на България в проект
“Tools for cultural promoters”,
Амено, Италия -
11-19 юли 2022

        Международният проект за обмен Tool for Cultural Promoters с участието на младежи от Италия, Испания, България с интерес към културно предприемачество от 11 до 19 юли в Амено, Италия, по програма Еразъм +, се реализира от Associazione Culturale Dragolago (Italia) - Asociación Cultural L’Ayalguina (Spagna) - Club Unesco “Leonardo Da Vinci” Sofia (Bulgaria), в партньорство с "Phoenix Art Network" Sofia, Bulgaria.

       Програмата на проекта включва обучения, дискусионни панели, представяне на национални култури в тематични вечери.  Като отделен панел от българска страна е включена лекция за развитие на ключови компетенции "Как да станем видими в изкуството. Самоменажиране" на д-р Павлина Величкова, Нов български университет, която насочва вниманието към необходимостта от развитието на човешкия фактор и самоменажирането като важен компонент от дейността на културните предприемачи и работата с културно наследство и представяне дейността на Screen Acting Academy Sofia и Key Studies на участници в нея – млади творци, които в мотивирани от обучение и придобиване на нови компетенции развиват, благодарение на собствена инициатива важни в професионалното им израстване проекти: Видеопрезентации на Венцислав Ковачев – актьор и продуцент и представяне на авторския му филм The Drop /short film/, видеопрезентация и представяне на проект на Християна Стоименова - актриса, продуцент и културен предприемач: digitalartculture.com и неговия първи модул Digital Poetry, презентация на Ения-Асена Денчева и опита й в международен междукултурен проект за съвременен танц и неин танцов перформанс за участниците в събитието.

         Представянето на Screen Acting Academy, част от дейностите на дългосрочен проект “Crossroads” на Phoenix Art Network се реализира с финансовото съдействие на Национален фонд „Култура“, България.  

https://www.facebook.com/events/422874139787944/?active_tab=discussion

ToolsAmenoSmall.jpg
Ameno
Ameno
Ameno
Ameno
Ameno
Ameno
Ameno
Ameno
Ameno

Линк към  филма The Drop - action short film,
дебютен проект на Венцислав Ковачев,
представен като showcase, тук

НАШАТА ИСТОРИЯ

Educating. Guiding. Inspiring.

Дали целта Ви е да придобиете нови актьорски умения, да стартирате нов бизнес или да влезете в професионалната среда и да работите в кино, телевизионната или рекламна индустрия, Screen Acting Academy Sofia ще бъде точното място, за да започнете и да се развиете.  Нашата мисия е да предадем опита на Димитър Маринов от световните сцени и американската екранна индустрия и да създадем съвременна професионална общност в България от млади хора и знакови фигури на световно ниво, за които професионализма и личностното развитие са определящи.

 

Гордеем се с името на нашата Академия и с постиженията на нашата общност, изградени само за няколко години. Академията стана символ  на иновативно място в областта на екранните изкуства, в което участници и ментори споделят опит и вдъхновение, развиват таланта.  Ежегодно с радост приемаме креативните и отдадени студенти, чиято цел е да постигат мечтите си чрез знания и умения на най-високо професионално ниво, което им дава шанс за пълноправно участие в екранната индустрия по цял свят.

Screen Acting Academy със своите присъствени и дигитални интензивни обучителни периоди и динамично развиващи се професионални общности е мястото, в което Артистът не само влиза в екран, но и самият той става Екран, отразяващ другите.

Mentor's Pages

"Трябва да Обичаш живота, който Имаш,

за да Имаш живота, който Искаш!"

    И това е истина. Повечето от студентите и колеги, с които работя, се оплакват от ежедневните им обстоятелства и ситуации. Невъзможността да се справят с проблеми. Мисълта за невъзможност всъщност, създава повече невъзможности – заклеймява ги. Но ако за момент „прогледнеш“ и се огледаш, ще откриеш изобилието – реално изобилие от възможности навсякъде около теб.

    Тогава, внеси своята любов и разбиране в проблема ти, ситуацията, партньорската или интимна връзка. И ще усетиш, че всичките тези неща, които ти се случват, са всъщност част от урока по израстване. Твоето персонално и професионално развитие.

    Често срещаното погрешно схващане е: „Ако имах друг живот, всичко щеше да е друго.“ Разбира се – това не е вярно. Какъвто и да е „друг“ живот, той също ще си дойде със своите проблеми и трудности. Да, по-различни, но не и по-лесни и преудолими. Проблемите са неразделна, нужна част от живеенето – никога не можеш ги избегна. Какъв е смисълът тогава от живеене?

  Ако например, искаш да свалиш килограми и трансформираш тялото си, първо оцени и бъди благодарен на тялото, което вече имаш – обикни го. И едва тогава, ще можеш да го трансформираш в такова, което още повече ще обичаш. Но подхранвайки комплексиращ неприязън, със злоба и ненавис към себе си, като какъвто си, няма никога да трансформираш нищо в себе си. Напротив, ще продължаваш да се мразиш, заедно с всичкото около теб.

    Никога не обезценявай силата на Обичта! Може би ти звучи като заглавие на песен, но е реалност – истина е! Веднъж научил се да се обичаш, ще станеш свидетел на чудеса в живота ти – истина е! Работата, за която си мечтал, я получаваш. Интимната ти връзка, която куца, се преоткрива и полита. Мечтаната среща, се осъществява като от никъде. Тогава, ти започваш да усещаш че привличаш позитивни хора и верните, нужните за теб такива. Ни най-малко е егоистично да обичаш себе си, напротив! Тогава се вдъхновяваш и окуражаваш, да се грижиш не само за себе си, но и за тези около теб все повече, и по-полезно. Веднъж успял да се обикнеш, ще забележиш как всичкото негативно и назадничево около теб, необяснимо ще започне да се изтича в уличните канали, като ручей от стопен пролетен сняг.

   След вече години, преподавайки на студенти и колеги, аз открих: всички тези, които идваха и идват при мен, обикват таланта и потенциала който имат - и себе си. И в последствие преоткриват много повече от него и успешно го пласират в бъдещето си като мечтана реализация с признанието на другите, защото са се обикнали - преоткрили себе си.

    Обичай всичко, което необичаш в себе си и за себе си. Опитай! Има магия в това – истина е! Не позволявай на никой да ограничи или подложи на съмнение всичкото, което имаш, но най-вече, което ти предстои и мечтаеш да постигнеш. Светът е пълен с хора, които са подценени и неоправдани – аз бях един от тях – истина е!

     Единственно когато обикнеш себе си и натренираш борбеността си да покоряваш и владееш трудностите, ограниченията, а и самия себе си, ще станеш човекът и преуспееш като личността и професионалиста, който си определен да бъдеш – по даденост!

    Помни: Бъди признателен на живота, който ИМАШ и благодарен за проблемите, които НЯМАШ!

Премахни Драмата от живота си,
за да успееш!

    Има хора на този свят, за които смисълът на живота е да създават "драма". "Те" мамейки, придърпват други в хаоса си с удоволетворението да контролират. А защо "драмата" е лоша? Защото ще те остави емоционално и психически омалял и сконфузен. "Драмата" ще съботира мечтите ти, защото няма да имаш енергия да правиш каквото и да било друго, докато си потопен в нея. Най-бързият начин да загубиш фокус е, да си губиш времето с хора, които не заслужават вниманието ти.
    Как да разпознаеш "The Drama Queen or King"?
1. "Те" прекарват времето си в оплаквания и в обвинения на други. Когато се оплакваш, ти губиш силата си. А бидейки слаб, ти не можеш да правиш каквото и да било, защото вече си жертва на невежество и пошла суета.
2. "Те" се представят винаги за потърпевши. Потърпевшите никога не спират да мислят за миналото си и така, "те" нямат бъдеще, а и ти с тях.
3. "Те" живеят в постоянна негативност. А когато си негативен, ти отблъскваш успеха и истинските удоволствия на живота.
4. "Те" живеят, заплетени в собствените си мисли. Мисли, фокусирани само към това, което е грешно в живота или не става. Ако си с тях, ти никога няма да съумееш да видиш и осъзнаеш нужните възможности и реалния си потенциал.
5. "Те" са позьори и подражатели. Въвличайки те в техния свят, "те" отнемат енергията ти, губят времето ти и накрая, погубват мечтите ти. Ние всички имаме определен запас от енергия във всеки наш ден. И щом тази енергия е разпиляна, то си разпилян и ти с нея.
6. "Те" са отдадени на токсични навици и такива "приятелски" връзки. И ти като част от такава връзка, придобиваш тези навици и почваш да се давиш в тях. Ще потъваш без да можеш да изплуваш.
7. "Те" са жертви на медиите представяйки се за "hip" and "cool", за да привличат внимание. Порицавайки и критикувайки околните със скрупули, "те" лекуват собствените си комплекси и ограничения.
8. "Te" се обграждат и прекарват времето си с хора, които правят много по-малко от тях самите. И бидейки в такава "група", ти никога няма да ги надминеш или направиш повече от това, което "те" са - няма да ти позволят. "Покажи ми своите приятели и аз ще ти покажа твоята съдба!"
9. "Те" обожават клюки и само коментират какво другите правят, какво говорят и мислят. Ако ти си толкоз концентриран в другите, ти никога няма да тласнеш своя живот в мечтаното бъдеще и няма да успееш в него.

  В кратце: Животът винаги предлага моменти с доза драма, но с постоянна житейска драма се лишаваш от възможния продуктивен и тъй желан, успешен живот, който ти би имал!

   Нека Драмата живее само там, където й е мястото - на Сцената!

Nеw Course
Schedule
Announced 

Очаквайте скоро информация за предстоящите присъствени курсове на Screen Acting Academy за 2023 и имената на гост-лекторите, които ще работят с второ и трето ниво.

Makeup

Quote

Confucius:

“Everything has beauty in it, but not everyone sees it”